Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019



1999 - 2019     20  Χ Ρ Ο Ν Ι Α
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ - ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ




                 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
(Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ)
Λ. Δημοκρατίας 3 Τ.Κ. 69133 Κομοτηνή e-mail:
sasarodopis1999@yahoo.com Ιστοσελίδα: sasanrodopis.blogspot.com
Τηλέφωνα: 25310-83274 ΦΑΞ: 25310-33190

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

-Την 14,15 και 16 Ιουνίου 2019 στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το 20ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (Π.Ο.Α.Σ.Α.).
Ο  Σύνδεσμός μας εκπροσωπήθηκε με δύο (2) αντιπροσώπους , τον κ. ΠΑΛΠΑΝΗ Αλκιβιάδη και τον ΤΣΑΒΔΑΡΤΖΗ Ιωάννη.
Ο Αντιπρόσωπος ΤΣΑΒΔΑΡΤΖΗΣ Ιωάννης κατά την παρέμβασή του κατέθεσε υπόμνημα με θέματα που απασχολούν τον Σύνδεσμό μας.
Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου έγινε ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους Συνδέσμους και τα μέλη τους.

Στο τέλος του Συνεδρίου εκδόθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα το επισυναπτόμενο ψήφισμα. 

ΥΠΌΜΝΗΜΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
( Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ )
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟ 20Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, αποφάσισε να προτείνει στο Προεδρείο του 20ου Πανελληνίου Συνεδρίου τα παρακάτω  αιτήματα – προβλήματα που απασχολούν τα μέλη μας.
1- Άμεση υλοποίηση εξ ολοκλήρου της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για αποκατάσταση των περικοπών που έγιναν από 1/8/2012 και για το χρονικό διάστημα 2016 μέχρι και σήμερα.
2- Πρόταση στο Ίδρυμα Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας να αυξηθεί ο χρόνος κάλυψης των συνταξιούχων από (10) σε δεκαπέντε (15) έτη.
3- Παρέμβαση για την εκπροσώπηση της ομοσπονδίας μας στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας .
4- Παρέμβαση  προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία για καταβολή εισφορών προς τα ταμεία να γίνεται με δόσεις  και όχι εφάπαξ.
5- Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου που καθορίζει νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων όπου επιφέρει μεγάλες μειώσεις των συντάξεων.
6- Παρέμβαση προς το Ίδρυμα Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε η συμμετοχή των Αποστράτων να είναι υποχρεωτική και όχι προεραιτική.
7- Άμεση παρέμβαση για σύντομη έκδοση της Συνταξιοδοτικής Πράξης.
8- Παρέμβαση για την ολοκλήρωση του ελέγχου των αναδρομικών και αποκατάσταση των αδικιών.
9- Άμεση εφαρμογή του άρθρου 45 Ν.4256/2014 που αφορά την οικονομική ενίσχυση των επικουρικών ταμείων από τα πρόστιμα της Τροχαίας.

10-           Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε να είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε αύξηση της εισφοράς προς την Ομοσπονδία.




ΕΙΣΗΓΗΣΗ
Του  ΤΣΑΒΔΑΡΤΖΗ Ιωάννη μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Α.
Αξιότιμοι Σύνεδροι.
Με απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ορίσθηκα εισηγητή δύο θεμάτων στο 20ο Τακτικό Συνέδριο.
Πρώτο θέμα: Στεγαστικά δάνεια και συντάξεις Χηρείας.
Στο πρώτο θέμα υπάρχουν δύο ενότητες, η πρώτη αφορά τα στεγαστικά δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και η δεύτερη οι συντάξεις Χηρείας.
Το ζήτημα με τις συντάξεις Χηρείας με το άρθρο 19 του Ν.4611/2019 ρυθμίστηκε και σε ένα μεγάλο βαθμό ικανοποίησε το αίτημα άρσης αυτής της μεγάλης αδικίας που είχε δημιουργήσει ο προηγούμενος Νόμος.
Το θέμα με τα στεγαστικά δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, αναζητώντας τι ισχύει σήμερα διαπίστωσα ότι, το μεν ταμείο προσπαθεί με ημίμετρα να αντιμετωπίσει το θέμα και η ισχύουσα νομοθεσία δεν το αντιμετωπίζει, καθώς τα δάνεια δεν κοκκινίζουν.
Το θέμα που σας παρουσιάζω είναι ένα από τα πιο σοβαρά γιατί οι δόσεις των δανείων είναι μεγάλες, μειώνουν τα οικογενειακά εισοδήματα και δημιουργούν ζητήματα επιβίωσης των συναδέλφων.
Προτείνω, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να το συμπεριλάβει στα πρώτα θέματα για αναζήτηση λύσης είτε διαμέσου του ταμείου η Παρακαταθηκών και Δανείων, είτε με Νομοθετική ρύθμιση.
Δεύτερο θέμα: Επικουρικά Ταμεία και οικονομική ενίσχυση τους.  
Αξιότιμοι Σύνεδροι.
Το δεύτερο θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και κρίθηκε αναγκαίο στο συνέδριο να γίνει ενημέρωση αλλά και ληφθούν αποφάσεις που θα βοηθήσουν το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στην προσπάθειά του για αναζήτηση λύσης.
Υπάρχοντα επικουρικά ταμεία Λιμενικό Μ.Τ.Ν. ΚΑΙ Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Ν., Πυροσβεστική Τ.Α.Υ.Π.Σ. και Μ.Τ.Π.Υ., Ελληνικής Χωροφυλακής Μ.Τ.Σ. και Ε.Τ.Ε.Χ, Αστυνομίας Πόλεων Τ.Α.Υ.Α.Π. και Τ.Π.Δ.Υ. οι μειώσεις που έχουν γίνει αρχίζουν από 30% και ανέρχονται μέχρι 62% και έχουν αφαιρέσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από το ετήσιο εισόδημα μας.
Η ανησυχία που υπάρχει είναι πιο είναι το μέλλον των ταμείων των ταμείων, καθώς έχουν σταματήσει οι κοινωνικοί πόροι και θα πρέπει πλέον τα ταμεία να συνεχίσουν την ύπαρξή τους με τα νέα δεδομένα.
Νόμος 4256/2014 που έχει ψηφιστεί για την οικονομική ενίσχυση των επικουρικών Ταμείων δυστυχώς δεν έχει εφαρμοσθεί.
Συγκεκριμένα το άρθρο 45 του Νόμου 4256/2014 προβλέπει το 5% από τα πρόστιμα της Τροχαίας να καταβάλλεται στα επικουρικά ταμεία της πρώην  Ελληνικής Χωροφυλακής, της πρώην Αστυνομίας Πόλεων και του Μ.Τ.Σ.
Επίσης προβλέπει το 5% επί του εισπραττομένου παραβόλου του άρθρου 64 Ν. 4249/2014 να καταβάλλεται στο επικουρικό Ταμείο της Πυροσβεστικής (Τ.Α.Υ.Π.Σ.).
Για του ς παραπάνω λόγους προτείνω:
1.    Συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων Ομοσπονδιών εν ενεργεία και αποστράτων Αστυνομικών, Πυροσβεστών, Λιμενικών και Στρατιωτικών για κοινή δράση.
2.    Πραγματοποίηση Αναλογιστικών μελετών σε όλα τα επικουρικά ταμεία, και σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας των ταμείων, να γίνουν με την δική μας οικονομική εισφορά.
3.    Άμεση εφαρμογή του άρθρου 45 του Ν.4256/2014 που αφορά την οικονομική ενίσχυση των επικουρικών ταμείων από τα πρόστιμα της Τροχαίας.
Αξιότιμοι Σύνεδροι, ας σταματήσουμε να μένουμε απαθείς, ας πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να αγωνιστούμε για να διασφαλίσουμε την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των επικουρικών Ταμείων.

Τελειώνοντας, σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και την κατανόησή σας.    






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου