Τετάρτη 20 Μαΐου 2020




ΑΙΤΗΣΗ-ΕΝΣΤΑΣΗ



Του……………………………………………………………………………………...…………………..….…………………………,κατοίκου
…………………….... οδός  ……………………………………… αριθμός …………ΤΚ. ………………, Α.Φ.Μ:……………………………..Δ.Ο.Υ.…………………………………….. Τηλ. …………………………… ……………………………………………………………

ΠΡΟΣ
ΤΟ Ν.Π.Δ.Δ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ: «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ   ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (e-ΕΦΚΑ)», ως νομίμως εκπροσωπείται .
Αγίου  Κωνσταντίνου  8 -T.Κ : 10431-ΑΘΗΝΑ
ΑΡΜΟΔΙΟ ΤΜΗΜΑ:
 Δ/ΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ EΦKA/ΤΜΗΜΑ Γ΄: ΤΜΗΜΑ  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ -Κάνιγγος   29 - Τ.Θ. 1116 - ΤΚ  101 10  ΑΘΗΝΑ

ΘΕΜΑ: « Αντισυνταγματική και παράνομη μείωση των συνολικών συνταξίμων   αποδοχών μου ,  με το Ενημερωτικό Συνταξιοδοτικό Σημείωμα μηνός Μαρτίου του έτους 2020,  χωρίς προηγούμενη  έκδοση τροποποιητικής  συνταξιοδοτικής πράξης »



Αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, γνωρίζονται  τα κάτωθι:

Eίμαι   στρατιωτικός συνταξιούχος   αποστρατευθείς   κατά το χρονικό διάστημα 2008-2016.
Με  το ενημερωτικό συνταξιοδοτικό σημείωμά μου  μηνός Μαρτίου  του έτους 2020, που εκδώσατε  και αναρτήσατε  στην ηλεκτρονική σας σελίδα και  που έφερε τον τίτλο «επανυπολογισμός» της σύνταξης, μεταβάλλατε  επί τα χείρω το σύνολο των συνταξίμων αποδοχών μου,- επανυπολογίζοντας εκ νέου   την σύνταξή μου που έγινε βάσει των διατάξεων του Ν.4387/2016, στην συνέχεια του  αρχικού επανυπολογισμού  της,  μηνός Ιανουαρίου  του έτους 2019, που έγινε βάσει των ίδιων διατάξεων.

Συγκεκριμένα με την πρώτη ανάγνωση του ενημερωτικού συνταξιοδοτικού σημειώματος μηνός Μαρτίου 20020, διαπίστωσα   την αναγραφή, μειωμένων   συνολικών συντάξιμων αποδοχών,  σε σχέση  με τις  συνολικές συντάξιμες αποδοχές μου, που αναγράφονταν στο ενημερωτικό σημείωμα  του μηνός Φεβρουαρίου  του  έτους 2020 και στα προγενέστερα σημειώματα, ειδικότερα  δε διαπίστωσα    μεταξύ αυτών των δύο ενημερωτικών σημειωμάτων  αποκλίσεις και μεταβολές  στα ποσά, τόσον των συνολικών συνταξίμων αποδοχών,  αλλά και στα ποσά της  ανταποδοτικής σύνταξης, στην προσωπική διαφορά και στην εισφορά αλληλεγγύης, και παρά το γεγονός ότι τόσον  ο νέος επανυπολογισμός όσον και ο πρώτος, ανέτρεχαν στην ίδια χρονική περίοδο, έχοντας όμως διαφορετικά ποσά συνολικών συνταξίμων αποδοχών,  έχοντας  την ίδια νομική βάση επανυπολογισμού, τις διατάξεις του Ν.4387/2016, χωρίς να αιτιολογείται ουδόλως το γιατί υπήρξαν αυτές οι διαφοροποιήσεις.

Ειδικότερα: Είμαι ……………………… ε.α,  με   συνταξιοδοτικό βαθμό …………………………………….., με  πραγματική υπηρεσία ………ετών, ……. μηνών  και ……. ημερών   και …….. έτη , ……. μήνες και …….. ημέρες συνολικής ασφάλισης, ενώ  μέχρι τον Μάρτιο 2020,  ελάμβανα συνολικό  συντάξιμο μισθό:   …….., …….  €.
1-Εθνική σύνταξη :  ………  €.
2-Ανταποδοτική :  …….. , ……  €.
3-Σύνολο  :  ………., ……….  €.
4-Κράτηση ΕΑΣ :   ……… , …….. €.
5- Σύνταξη προ φόρου : ……… , ……..  ευρώ €.
6-Προσωπική διαφορά : ……, …….. ευρώ, €.
από  τον μήνα  Μάρτιο  2020,  o συντάξιμος μισθός  μου μειώθηκε, αναιτιολόγητα σε :………. , ……€
1-Εθνική Σύνταξη :……..  €.
2-Ανταποδοτική Σύνταξη : …………… €.
3- Σύνταξη προ φόρου  :………. , ……… €.
4-Κράτηση ΕΑΣ : ……. , …..  €.
5- Προσωπική διαφορά ……. , …….  €.
6- Πληρωτέα :……… ,………  €.

Συγκρίνοντας τα ανωτέρω προκύπτουν οι παρακάτω διαφορές:
1- Μείωση συνολικών συνταξίμων αποδοχών κατά: …….. ,….. €- ………,….€ = …….. , …..€.
2- Αύξηση προσωπικής διαφοράς κατά …….. , …….  €.
3-Μείωση ΕΑΣ κατά …….. , …… €.
4-Το  δε  πληρωτέο ποσό παραμένει το ίδιο.

Επειδή οι  ως άνω περικοπές, βασίμως πιθανολογείται ότι οφείλονται, στο γεγονός ότι  δεν είχαν εφαρμοστεί μέχρι τον Μάρτιο του 2020, από την ασφαλιστική διοίκηση, οι μεταβολές των: Ν.4093/2012 και Ν.4307/2014, ήτοι οι μειώσεις των  βασικών μισθών στο μισθολόγιο   των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που είχε αντανακλαστικές συνέπειες και μειώσεις και  στις αντίστοιχες συντάξεις.

Ειδικότερα οι μειώσεις στα ενημερωτικά αφορούν, κυρίως:
Α)Όσους συνταξιοδοτήθηκαν από 01-01-2008 έως τον Ιούλιο του 2012, και για τους οποίους ο  πρώτος  επανυπολογισμός, 01-01-2019, έγινε με βάση τις «αυξημένες αποδοχές, χωρίς τις μειώσεις του Ν.4093/2012  και χωρίς την αποκατάσταση του 50% των απωλειών τους, με βάση το Ν.4307 2014. και
Β)Όσους  συνταξιοδοτήθηκαν ,μετά τον Αύγουστο του 2012, οι συντάξεις 
είχαν επανυπολογιστεί,  πρώτος  επανυπολογισμός, 01-01-2019,  χωρίς την αύξησή του 50% των μισθολογικών απωλειών του Ν.4307/2014.

Όμως  επειδή:
H  Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις υπ’ αριθμ. 1125-1128/2016 αποφάσεις της  έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η μερική αποκατάσταση  κατά 50% των μισθολογικών περικοπών   των στρατιωτικών εν ενεργεία και εν αποστρατεία   που έγινε με το Ν.4307/2014, ενώ κρίθηκε ακόμη ότι οι αποδοχές και οι συντάξεις πρέπει να επανέλθουν στο προ της 1ης  Αυγούστου 2012 καθεστώς,   ως  περικόπηκαν τότε κατ’ εφαρμογή του ν.4093/2012, ειδικότερα: «κρίθηκαν αντισυνταγματικές, καθώς η Πολιτεία  με το Ν.4307/2014 προσαρμόστηκε πλημμελώς στις προηγούμενες αποφάσεις του 2014 της Ολομέλειας του ΣτΕ (2192-2196/2014) και δεν εφάρμοσε τη συνταγματικά προστατευόμενη αρχή της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των στρατιωτικών.»
Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή οι νέες επίδικες μειώσεις των συντάξεων με τον νέο επανυπολογισμό τους, ως προκύπτει από το ενημερωτικό συνταξιοδοτικό σημείωμα μηνός Μαρτίου 2020, είναι παράνομες και αντίθετες τόσον προς το Σύνταγμα  συμφώνως με  τις προαναφερθείσες αποφάσεις του ΣΤΕ, που έκρινε αντισυνταγματικές τόσο τις διατάξεις του Ν.4093/2012 όσο και τις διατάξεις του Ν.4307/2014,  όσο και προς το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, συνεπάγεται  δε ότι    ο e-ΕΦΚΑ οφείλει να διακόψει αυτές άμεσα, και να συνεχίσει να τις καταβάλλει  πλήρως.

Eπιπλέον των ανωτέρω, ενίσταμαι:

Aφενός μεν   καθώς μεταβάλλατε επί τα χείρω  την σύνταξή μου, την οποίαν και μου, μας καταβάλατε   μειωμένη, ως ανωτέρω, από 01-03-2020, με την έκδοση εκ μέρους σας του ενημερωτικού συνταξιοδοτικού σημειώματος μηνός Μαρτίου του έτους 2020, χαρακτηρίζοντάς το νέο επανυπολογισμό, με βάση το  νόμο 4387/2016, (άρθρα 14,7,8,13) με μεταβολή  εκείνης της σύνταξης που είχατε εκδώσει με τον πρώτο επανυπολογισμό, κατόπιν μεταβολής της αρχικής μου συνταξιοδοτικής πράξης, την 01-01-2019 με βάση το    νόμο 4387/2016, (άρθρα 14,7,8,13),  αφετέρου δε καθώς προβήκατε σε αυτή την ενέργεια  χωρίς προηγουμένως να εκδώσετε ως οφείλατε, τροποποιητική συνταξιοδοτική πράξη επανυπολογισμού της σύνταξης, κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου, διαφάνειας και χρηστής Διοίκησης.

Τέλος δε και προκειμένου να λάβω πλήρη γνώση και λεπτομερώς του νέου επανυπολογισμού της σύνταξής μου, αιτούμαι όπως  μου γνωρίσετε, το συντομότερο δυνατό :
Για ποιο λόγο και με ποια νομική βάση, λάβατε αιφνιδίως την απόφαση να διακόψετε την  πλήρη συμμόρφωσή σας, αν αλήθεια αυτό συνέβη, μετά από πολυετή μάλιστα  συμμόρφωση, με τις ανωτέρω δικαστικές αποφάσεις, μη συμμορφούμενοι  πλέον από Μάρτιο 2020,  και να μειώσετε  τις   συνολικές συντάξιμες αποδοχές  μου,   που είναι η βάση για τον επανυπολογισμό της σύνταξης, ως  προαναφέρθηκε ανωτέρω για    αποστρατευτικό βαθμό ………………… και συνταξιοδοτικό βαθμό …………………….., κατά: ………..,…….. € -………….,…..€=………, …...€/μήνα. 

Επειδή οφείλετε να προβείτε στην  διόρθωση/διακοπή των ως άνω παρακρατήσεων/μειώσεων.

Επειδή η παρούσα συνιστά άσκηση δικαιώματός μου,  επέχει δε  και θέση όχλησης για κάθε νόμιμη συνέπεια, προεχόντως δε για τη διακοπή παραγραφής,  για κάθε μου  μελλοντική αξίωση, εκ της ανωτέρω αιτίας. 

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ-ΑΙΤΟΥΜΑΙ:
1.Να διορθώσετε/διακόψετε την αντισυνταγματική κατά τα ανωτέρω  μείωση  των συνολικών συνταξίμων αποδοχών μου, αφετέρου δε  να  μου  καταβάλλετε άμεσα το σύνολο των τυχόν κρατήσεων που μου  έγιναν ή ενδεχομένως  θα μου  γίνουν στο μέλλον αχρεωστήτως, βάσει των ειρημένων  αντισυνταγματικών  και ανίσχυρων νόμων Ν.4093/2012 και Ν.4307/2014.
2. Να  εκδώσετε ΑΜΕΣΑ, την προβλεπόμενη εκ της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας σχετική συνταξιοδοτική πράξη, νέου επανυπολογισμού της σύνταξής μου, μηνός Μαρτίου 2020, ως συνέβη και με τους λοιπούς συνταξιούχους, που έλαβαν σύνταξη προ του έτους 2008 και για τις ίδιες μειώσεις,  επιφυλασσόμενος για κάθε σχετικό έννομο δικαίωμά μου.


 
 Κομοτηνή ………………. 2020

                      Ο Αιτών


Συνημμένα:
 Δύο (2)  συνταξιοδοτικά σημειώματα: μηνός Ιανουαρίου ή Φεβρουαρίου 2020 και Μαρτίου 2020
2        Την Πράξη συνταξιοδότησης

                   ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΑΙΤΗΣΗ-ΕΝΣΤΑΣΗ



Του Ταξιάρχου ε.α  Ελληνικής Αστυνομίας, ΟΥΡΑΝΟΥ Νικολάου  του……………………..,   με αριθμό μητρώου, στρατιωτικού συνταξιούχου, (…………………………), κατοίκου ……………… οδός  ………………… αριθμός ……………,  ΤΚ. ………………, Α.Φ.Μ:………………. Δ.Ο.Υ. ……………………….Τηλ. ……………………………-

ΠΡΟΣ
ΤΟ Ν.Π.Δ.Δ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ: «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ   ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (e-ΕΦΚΑ)», ΩΣ ΝΟΜΙΜΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ.
ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 8 -T.Κ : 10431-ΑΘΗΝΑ
ΑΡΜΟΔΙΟ ΤΜΗΜΑ:
 Δ/ΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ EΦKA/ΤΜΗΜΑ Γ’: ΤΜΗΜΑ  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ -ΚΑΝΙΓΓΟΣ 29 - Τ.Θ. 1116 - ΤΚ  101 10  ΑΘΗΝΑ

ΘΕΜΑ: « Αντισυνταγματική και παράνομη μείωση των συνολικών συνταξίμων αποδοχών μου ,  με το Ενημερωτικό Συνταξιοδοτικό Σημείωμα μηνός Μαρτίου του έτους 2020,  χωρίς προηγούμενη  έκδοση τροποποιητικής συνταξιοδοτικής πράξης »



Αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, γνωρίζονται  τα κάτωθι:

Eίμαι  στρατιωτικός συνταξιούχος  αποστρατευθείς  κατά το χρονικό διάστημα 2008-2016.
Με  το ενημερωτικό συνταξιοδοτικό σημείωμά μου  μηνός Μαρτίου  του έτους 2020, που εκδώσατε  και αναρτήσατε  στην ηλεκτρονική σας σελίδα και  που έφερε τον τίτλο «επανυπολογισμός» της σύνταξης, μεταβάλλατε  επί τα χείρω το σύνολο των συνταξίμων αποδοχών μου,- επανυπολογίζοντας εκ νέου   την σύνταξή μου που έγινε βάσει των διατάξεων του Ν.4387/2016, στην συνέχεια του  αρχικού επανυπολογισμού  της,  μηνός Ιανουαρίου  του έτους 2019, που έγινε βάσει των ίδιων διατάξεων.

Συγκεκριμένα με την πρώτη ανάγνωση του ενημερωτικού συνταξιοδοτικού σημειώματος μηνός Μαρτίου 20020, διαπίστωσα   την αναγραφή, μειωμένων   συνολικών συντάξιμων αποδοχών,  σε σχέση  με τις  συνολικές συντάξιμες αποδοχές μου, που αναγράφονταν στο ενημερωτικό σημείωμα  του μηνός Φεβρουαρίου  του  έτους 2020 και στα προγενέστερα σημειώματα, ειδικότερα  δε διαπίστωσα    μεταξύ αυτών των δύο ενημερωτικών σημειωμάτων  αποκλίσεις και μεταβολές  στα ποσά, τόσον των συνολικών συνταξίμων αποδοχών,  αλλά και στα ποσά της  ανταποδοτικής σύνταξης, στην προσωπική διαφορά και στην εισφορά αλληλεγγύης, και παρά το γεγονός ότι τόσον  ο νέος επανυπολογισμός όσον και ο πρώτος, ανέτρεχαν στην ίδια χρονική περίοδο, έχοντας όμως διαφορετικά ποσά συνολικών συνταξίμων αποδοχών,  έχοντας  την ίδια νομική βάση επανυπολογισμού, τις διατάξεις του Ν.4387/2016, χωρίς να αιτιολογείται ουδόλως το γιατί υπήρξαν αυτές οι διαφοροποιήσεις.

Ειδικότερα είμαι Ταξίαρχος ε.α,  με   συνταξιοδοτικό βαθμό Αρχηγού Στρατιάς, με  πραγματική υπηρεσία 33 ετών,  08 μηνών  και 08 ημερών   και 38 έτη ,08 μήνες και 08 ημέρες συνολικής ασφάλισης, ενώ  μέχρι τον Μάρτιο 2020,  ελάμβανα συνολικό  συντάξιμο μισθό:   3.318,88€.
1-Εθνική σύνταξη :  384 ευρώ
2-Ανταποδοτική :  1335,52 ευρώ
3-Σύνολο  :  1719,52 ευρώ
4-Κράτηση ΕΑΣ :   103,17
5- Σύνταξη προ φόρου : 1519,37  ευρώ
6-Προσωπική διαφορά : 68,92 ευρώ,
από  τον μήνα  Μάρτιο  2020,  o συντάξιμος μισθός  μου μειώθηκε, αναιτιολόγητα σε :3081,81€
1-Εθνική Σύνταξη :384 Ευρώ
2-Ανταποδοτική Σύνταξη : 1240 Ευρώ
3- Σύνταξη προ φόρου  :1480,88 Ευρώ
4-Κράτηση ΕΑΣ : 48,72 Ευρώ
5- Προσωπική διαφορά 107,41 Ευρώ
6- Πληρωτέα :1343,18 Ευρώ.

Συγκρίνοντας τα ανωτέρω προκύπτουν οι παρακάτω διαφορές:
1- Μείωση συνολικών συνταξίμων αποδοχών κατά: 3.318,88€-3081,81€=237,07€.
2- Αύξηση προσωπικής διαφοράς κατά 38,49 Ευρώ
3-Μείωση ΕΑΣ κατά 45,80 Ευρώ
4-Το  δε  πληρωτέο ποσό παραμένει το ίδιο.

Επειδή οι  ως άνω περικοπές, βασίμως πιθανολογείται ότι οφείλονται, στο γεγονός ότι  δεν είχαν εφαρμοστεί μέχρι τον Μάρτιο του 2020, από την ασφαλιστική διοίκηση, οι μεταβολές των: Ν.4093/2012 και Ν.4307/2014, ήτοι οι μειώσεις των  βασικών μισθών στο μισθολόγιο   των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που είχε αντανακλαστικές συνέπειες και μειώσεις και  στις αντίστοιχες συντάξεις.

Ειδικότερα οι μειώσεις στα ενημερωτικά αφορούν, κυρίως:
Α)Όσους συνταξιοδοτήθηκαν από 01-01-2008 έως τον Ιούλιο του 2012, και για τους οποίους ο  πρώτος  επανυπολογισμός, 01-01-2019, έγινε με βάση τις «αυξημένες αποδοχές, χωρίς τις μειώσεις του Ν.4093/2012  και χωρίς την αποκατάσταση του 50% των απωλειών τους, με βάση το Ν.4307 2014. και
Β)Όσους  συνταξιοδοτήθηκαν ,μετά τον Αύγουστο του 2012, οι συντάξεις 
είχαν επανυπολογιστεί,  πρώτος  επανυπολογισμός, 01-01-2019,  χωρίς την αύξησή του 50% των μισθολογικών απωλειών του Ν.4307/2014.

Όμως  επειδή:
H  Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις υπ’ αριθμ. 1125-1128/2016 αποφάσεις της  έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η μερική αποκατάσταση  κατά 50% των μισθολογικών περικοπών   των στρατιωτικών εν ενεργεία και εν αποστρατεία   που έγινε με το Ν.4307/2014, ενώ κρίθηκε ακόμη ότι οι αποδοχές και οι συντάξεις πρέπει να επανέλθουν στο προ της 1ης  Αυγούστου 2012 καθεστώς,   ως  περικόπηκαν τότε κατ’ εφαρμογή του ν.4093/2012, ειδικότερα: «κρίθηκαν αντισυνταγματικές, καθώς η Πολιτεία  με το Ν.4307/2014 προσαρμόστηκε πλημμελώς στις προηγούμενες αποφάσεις του 2014 της Ολομέλειας του ΣτΕ (2192-2196/2014) και δεν εφάρμοσε τη συνταγματικά προστατευόμενη αρχή της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των στρατιωτικών.»
Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή οι νέες επίδικες μειώσεις των συντάξεων με τον νέο επανυπολογισμό τους, ως προκύπτει από το ενημερωτικό συνταξιοδοτικό σημείωμα μηνός Μαρτίου 2020, είναι παράνομες και αντίθετες τόσον προς το Σύνταγμα  συμφώνως με  τις προαναφερθείσες αποφάσεις του ΣΤΕ, που έκρινε αντισυνταγματικές τόσο τις διατάξεις του Ν.4093/2012 όσο και τις διατάξεις του Ν.4307/2014,  όσο και προς το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, συνεπάγεται  δε ότι    ο e-ΕΦΚΑ οφείλει να διακόψει αυτές άμεσα, και να συνεχίσει να τις καταβάλλει  πλήρως.

Eπιπλέον των ανωτέρω, ενίσταμαι:

Aφενός μεν   καθώς μεταβάλλατε επί τα χείρω  την σύνταξή μου, την οποίαν και μου, μας καταβάλατε   μειωμένη, ως ανωτέρω, από 01-03-2020, με την έκδοση εκ μέρους σας του ενημερωτικού συνταξιοδοτικού σημειώματος μηνός Μαρτίου του έτους 2020, χαρακτηρίζοντάς το νέο επανυπολογισμό, με βάση το  νόμο 4387/2016, (άρθρα 14,7,8,13) με μεταβολή  εκείνης της σύνταξης που είχατε εκδώσει με τον πρώτο επανυπολογισμό, κατόπιν μεταβολής της αρχικής μου συνταξιοδοτικής πράξης, την 01-01-2019 με βάση το    νόμο 4387/2016, (άρθρα 14,7,8,13),  αφετέρου δε καθώς προβήκατε σε αυτή την ενέργεια  χωρίς προηγουμένως να εκδώσετε ως οφείλατε, τροποποιητική συνταξιοδοτική πράξη επανυπολογισμού της σύνταξης, κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου, διαφάνειας και χρηστής Διοίκησης.

Τέλος δε και προκειμένου να λάβω πλήρη γνώση και λεπτομερώς του νέου επανυπολογισμού της σύνταξής μου, αιτούμαι όπως  μου γνωρίσετε, το συντομότερο δυνατό :
Για ποιο λόγο και με ποια νομική βάση, λάβατε αιφνιδίως την απόφαση να διακόψετε την  πλήρη συμμόρφωσή σας, αν αλήθεια αυτό συνέβη, μετά από πολυετή μάλιστα  συμμόρφωση, με τις ανωτέρω δικαστικές αποφάσεις, μη συμμορφούμενοι  πλέον από Μάρτιο 2020,  και να μειώσετε  τις   συνολικές συντάξιμες αποδοχές  μου,   που είναι η βάση για τον επανυπολογισμό της σύνταξης, ως  προαναφέρθηκε ανωτέρω για    αποστρατευτικό βαθμό Ταξιάρχου και συνταξιοδοτικό βαθμό Αρχηγού Στρατιάς, κατά: 3.318,88€-3081,81€=237,07€/μήνα. 

Επειδή οφείλετε να προβείτε στην  διόρθωση/διακοπή των ως άνω παρακρατήσεων/μειώσεων.

Επειδή η παρούσα συνιστά άσκηση δικαιώματός μου,  επέχει δε  και θέση όχλησης για κάθε νόμιμη συνέπεια, προεχόντως δε για τη διακοπή παραγραφής,  για κάθε μου  μελλοντική αξίωση, εκ της ανωτέρω αιτίας. 

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ-ΑΙΤΟΥΜΑΙ:
1.Να διορθώσετε/διακόψετε την αντισυνταγματική κατά τα ανωτέρω  μείωση  των συνολικών συνταξίμων αποδοχών μου, αφετέρου δε  να  μου  καταβάλλετε άμεσα το σύνολο των τυχόν κρατήσεων που μου  έγιναν ή ενδεχομένως  θα μου  γίνουν στο μέλλον αχρεωστήτως, βάσει των ειρημένων  αντισυνταγματικών  και ανίσχυρων νόμων Ν.4093/2012 και Ν.4307/2014.
2. Να  εκδώσετε ΑΜΕΣΑ, την προβλεπόμενη εκ της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας σχετική συνταξιοδοτική πράξη, νέου επανυπολογισμού της σύνταξής μου, μηνός Μαρτίου 2020, ως συνέβη και με τους λοιπούς συνταξιούχους, που έλαβαν σύνταξη προ του έτους 2008 και για τις ίδιες μειώσεις,  επιφυλασσόμενος για κάθε σχετικό έννομο δικαίωμά μου.


 
Αθήνα ………………. 2020

 Ο αιτών


Συνημμένα:
1        Δύο (2)  συνταξιοδοτικά σημειώματα: μηνός Ιανουαρίου ή Φεβρουαρίου 2020 και Μαρτίου 2020, όπου και θα εμφαίνονται οι διαφοροποιήσεις στον συνολικό συντάξιμο μισθό, κλπ, βάσει των οποίων έγιναν οι δύο διαφορετικοί επανυπολογισμοί.
2        Την Πράξη συνταξιοδότησης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου